Chiar există vacanţe foarte ieftine? Te păcăleşti sau nu atunci când îţi cumperi un pachet ŞOCANT de ieftin?

exista vacante ieftine

Cu toţii ne dorim să călătorim cât mai mult şi cât mai ieftin. Ştiu, din experienţa avută cu clienţii mei, că toată lumea se încântă atunci când vede o ofertă SENZAŢIONALĂ pentru un city break de câteva zile.

Este ok şi aşa. Ofertele pe care le găsiţi la tarife incredibil de mici, ele chiar există. Dacă aţi primit un newsletter cu City Break la Roma → 99 euro, el chiar poate fi achiziţionat cu toate taxele incluse.

Şi pentru că îmi place să satisfac  toate dorinţele clienţilor mei, în materie de vacanţe, m-am adaptat acestor nevoi şi public ofertele începând de la cel mai mic tarif.

Care sunt însă dezavantajele cumpărării unei vacanţe ieftine?

Costurile, evident. Este o simplă iluzie că veţi plăti mai puţin. A alege un hotel mai ieftin, înseamnă a cheltui mai mulţi bani pe transport. Niciunde în Europa nu există taxiuri ieftine. Găsiţi prin Asia transport mai ieftin, însă nu peste tot.

Un hotel care nu este poziţionat pe lângă principalele atracţii ale oraşului, chiar şi dacă se află la doi paşi de gura de metrou, presupune mai multe călătorii cu metroul. Care costă!! Indiferent că este 3 euro o călătorie, să luaţi vreo cinci metro-uri pe zi, de persoană, înseamnă 30 de euro în plus.

Dar metroul nu circulă şi noaptea. Iar atunci va trebui să folosiţi un taxi. Care este extrem de costisitor.

Cu sau fără mic dejun?

Păi faceţi singuri un calcul. Dacă vă luaţi micul dejun încă de la început, veţi plăti probabil între 3 şi 7 euro de persoană, pe zi. Credeţi că puteţi mânca în oraş, dimineaţa, cu numai 3 euro de persoană? Niciunde în lume nu puteţi face asta.

Taxele de aeroport se plătesc separat?

Care-i treaba cu taxele astea? Un bilet de avion este format din taxe de aeroport, taxe de emitere, taxe de servicii şi valoarea propriu zisă a biletului de avion.

Nu poţi cumpăra un bilet de avion fără taxe de aeroport. Da, săracul bilet este defalcat în tarife separate, să şti pe ce ai dat banii. Dar cine vă spune că „TAXA de aeroport este CADOU”, „Taxa de aeroport  se plăteşte în agenţie, separat” sau „Tariful nu include taxele de aeroport, variabile”, face o politică de marketing macabru, aş spune eu.

Ca să înţelegeţi despre ce vorbesc, e ca şi cum aţi intra într-un supermarket să vă luaţi o cola. Corect, tariful de 5 lei reprezintă Sticla de cola, sucul din sticlă şi dopul. Nu aveţi cum să cumpăraţi o cola fără sticlă!!!

(Există câteva excepţii, una din ele fiind aceea în care cumperi biletul de avion cu mile, de pe un card de fidelitate, şi eşti obligat să plăteşti cash taxele de aeroport, sau când te înscrii într-un pachet de la un tour-operator, cel care îşi cumpără locurile în avion în prealabil, şi plăteşte taxele de aeroport ulterior, în funcţie de costurile combustibilului).

Oricum nu stau în hotel. Decât să dau banii pe cazare mai bine îi cheltuiesc pe altceva

Sunt de acord. Şi eu fac la fel când plec în orice tip de vacanţă. Descopăr, explorez, verific. Însă tot la hotel mă întorc. Şi mi-aş dori să dorm liniştită. Că de aia am venit, să fiu odihnită pentru a vizita cât mai mult din tradiţiile oraşului în care mă aflu.

Veţi vedea diferenţa la un moment dat. Pentru 10 euro în plus pe noapte, puteţi alege un hotel decent, care să vă ofere servicii de calitate şi să nu uităm, curăţenie şi aşternuturi confortabile.

Gândiţi-vă bine înainte de a pleca în vacanţă. Alegeţi conştiincios dacă doriţi cu adevărat să faceţi economie. Căci uneori, câteva zeci de euro în plus, fac diferenţa între calitate şi rabat. Iar dumneavoastră, ca turist, fie că luaţi cel mai ieftin hotel, fie că luaţi un tarif mai mare pentru servicii mai profesionale, la final veţi scoate din buzunar aceiaşi bani.

Nu vă păcăliţi singuri!

Vezi oferte asemanatoare

New York – Sejur 8 nopti – Zbor, Mic dejun si Transfer!

New York – Sejur 8 nopti – Zbor, Mic dejun si Transfer!

De la 1179 €
SUA
Vezi oferta
Cancun Mexic – Sejur 7 nopti – Paste 2020!

Cancun Mexic – Sejur 7 nopti – Paste 2020!

De la 899 €
Mexic
Vezi oferta
Sao Paulo/Brazilia – Revelion 2020 – Zbor din Bucuresti!

Sao Paulo/Brazilia – Revelion 2020 – Zbor din Bucuresti!

De la 895 €
Brazilia
Vezi oferta
Istanbul – Rusalii 2019 – City break 3 nopti – Mic dejun si Zbor din Constanta!

Istanbul – Rusalii 2019 – City break 3 nopti – Mic dejun si Zbor din Constanta!

De la 239 €
Turcia
Vezi oferta