Vrei sa obtii viza pentru Australia? Nimic mai simplu! Acte necesare / Cat Costa / Unde aplici!

Vrei sa obtii viza pentru Australia? Nimic mai simplu! Acte necesare / Cat Costa / Unde aplici!

Vrei sa afli cum sa obtii viza pentru Australia? Daca te-ai decis deja sa vizitezi aceasta tara spectaculoasa insa iti faci griji ca va fi dificil sa obtii viza, afla ca nu este deloc complicat si nu dureaza o vesnicie!

Urmeaza pasii de mai jos!

  • Unde aplici pentru viza Australia si de ce tip de viza ai nevoie?

Exista UN SINGUR WEBSITE OFICIAL, viza pentru Australia obtinandu-se online, prin completarea unui simplu formular. Il regasesti aici: https://immi.homeaffairs.gov.au/

Tipul de viza depinde in mare parte de ceea ce vrei sa faci, insa daca doresti doar sa vizitezi tara / prietenii (turism) este necesar sa aplici pentru tipul de viza „eVisitor (subclass 651)”.

  • In ce consta completarea formularului pentru viza?

Trebuie sa ai la indemana pasaportul cand te decizi sa completezi acest formular. Iti sunt cerute informatiile complete din pasaport, nume – prenume, adresa precum si raspunsul la cateva intrebari standard: Statut civil / ocupatie / scopul vizitei / orice tip de probleme legale / scurta descriere a ceea ce vrei sa faci.

Tot in acest pas vei crea propriul tau cont de aplicant unde poti urmari in ce stadiu se afla solicitarea ta.

Totul dureaza mai putin de 5 minute.

  • Cat costa viza pentru Australia?

Ce sa vezi… viza de turist este GRATIS!

  • Ce informatii si acte suplimentare iti sunt solicitate pentru obtinerea vizei de Australia?

In mod normal, daca esti norocos, ai putea sa obtii viza fara sa mai furnizezi alte informatii suplimentare daca reusesti sa ii convingi din descrierea ceruta la aplicare. (Poti scrie orice doresti acolo – de ce aplici, cat de bogat esti, ce vrei sa faci in Australia, etc.).

Insa aceste informatii pot sau nu pot fi verificate, iar daca iti vor solicita veridicitatea lor ulterior, poti fii sigur ca nu vei primi nicio viza daca nu ai fost complet sincer.

Iata ce acte si declaratii suplimentare mi-au cerut:

  • extras de cont (privat) pe ultimele trei luni (in original si tradus in engleza de un traducator autorizat)
  • urmatoarele declaratii (in engleza, nefiind necesara traducerea autorizata): traseul pe care intetionez sa il fac impreuna cu obiectivele pe care vreau sa le vizitez; perioada in care as vrea sa calatoresc; intentia de a vizita sau nu Australia dupa prima calatorie; traseul pe care il urmez dupa iesirea din Australia; informatii privind jobul si activitatea mea la locul de munca; informatii despre fondurile de care dispun si de unde provin acestea;
  • copie color de pe pasaport
  • extras de cont pe utlimele trei luni; certificat de inregistrare fiscala al societatii (in original si tradus in engleza de un traducator autorizat) – In situatia in care doresti sa declari ca detii o societate comerciala.

 

  • In cat timp obtii viza pentru Australia?

Pe site-ul oficial este specificat ca vor raspunde in 24-48 de ore, insa dupa ce am completat formularul online, au revenit in fix 6 zile cu email-ul pentru solicitarea informatiilor suplimentare.

Mi-au pus la dispozitie 7 zile sa revin cu toate documentele si declaratiile solicitate (Rusine sa-mi fie, le-am raspuns in 8 zile).

Dupa ce am furnizat aceste documente, au revenit cu raspunsul in fix 7 zile. Au transmis viza prin email, intr-un document PDF.

  • Cat timp este valabila viza de turist pentru Australia?

Viza are o valabilitate de 1 an si poti intra sau iesi din Australia de cate ori vrei, cu conditia sa nu depasesti mai mult de 3 luni la destinatie.

  • Este necesar sa cumperi vacanta in Australia inainte de a aplica pentru viza?

Evident ca nu! Poti aplica pentru viza de Australia fara sa fi achizitionat inca bilete de avion sau cazare, nu acesta este criteriul dupa care iti vor aproba solicitarea, ci informatiile pe care le furnizezi despre tine.

Insa va fi obligatoriu sa prezinti dovada cazarii si a biletelor de avion  (dus-intors) in momentul in care vei decide sa calatoresti in Australia – atat la imbarcare cat si la intrare in tara.

 

Sper ca ti-au fost de folos informatiile, iar daca vrei sa ma intrebi orice alte detalii, imi poti scrie oricand pe office@princesstravel.ro sau ma poti contacta de luni pana vineri intre orele 10:00 – 18:00 la 0752225552.

Iti doresc vacante reusite!

#indraznestesacalatoresti

#princesstravelagency