Cauta oferta perfecta

Viziteaza Hurghada – Piramide, snorkelling, desert si plaja!

Viziteaza Hurghada – Piramide, snorkelling, desert si plaja!

In fiecare an, dupa haosul creat de city break-uri si plecari scurte din tara, ne premiem cu un sejur relaxant.

Destinatia preferata? Antalya! Insa anul trecut ne-am facut curaj si am incercat ceva diferit: HurghadaEgipt, pornind de la acelasi principiu, relaxare, resorturi luxoase All Inclusive si tarife foarte mici.

Desi initial sotul meu a fost de acord, cu doua luni inainte de plecare a inceput sa-si puna semne de intrebare daca ar trebui sa mai calatorim in Hurghada. Pe motiv ca Egipt nu prezinta siguranta si stabilitate, m-am gasit nevoita sa fac cercetari serioase si astfel am luat contact cu nenumarate agentii de turism locale, tour-operatori si chiar ambasade.

Am trecut si peste acest acest mic impediment, si am fost asigurati ca in Egipt situatia este foarte stabila, destinatia este sigura iar turismul este in acest moment foarte important pentru aceasta tara, prin urmare gradul de securitate a fost mult mai ridicat.

Bineinteles, fiind o tara araba, intotdeauna vor exista avertizari de calatorie pe MAE, insa autoritatile romane au redeschis frontierele pentru aceasta destinatie, astfel ca nu mai exista niciun dubiu ca Egipt ar trebuie sa fie pe lista noastra de calatorii.

Vot final – ne facem bagajele pentru Hurghada, ne documentam cu privire la excursiile optionale pe care mi le-am dorit foarte mult (Cairo, Snorkeling, Piramidele), si pe 21 octombrie am decolat cu charter Blue Air catre Egipt, pachetul rezervandu-l evident prin agentia Princess Travel.

Am plecat cu inca cinci familii care si-au rezervat acelasi hotel (Titanic Palace 5*), in aceeasi perioada cu noi. Nu ne-am intalnit in aeroport, insa am inceput o relatie de prietenie din receptia hotelului!

 

Despre Hotel Titanic Palace 5* – Hurghada

Este un resort imens, construit in oglinda  cu Titanic Beach & Aqua park 5*, pe prima linie de plaja, cu animatie si multe activitati pe tot parcursul zilei.

Hotelul dispune de 4-5 restaurante cu mancare diversificata si buna, pentru pretentiosi insa este posibil sa nu fie suficient.

Personalul este amabil, camere curate si decorate in stilul lor autentic – iar ca bonus – curatenie zilnica in camere! Poate ca n-as fi avut nevoie, avand in vedere ca mi s-a parut pic ciudat cum spala ei cateodata paharele de la barurile piscinei, asa, in dorul lelii!

Una peste alta, nu suntem extrem de pretentiosi, astfel ca n-am gasit defecte majore la resort.

Iesire direct pe plaja, apa adanca 20 -30 cm, am mers cam 2 km si nu am reusit sa dau de apa mai adanca, iar seara cand e reflux, marea se retrage pentru 1 km.

Resort cu multa verdeata, rezervare la Restaurant A la carte Libanez am facut dar nu recomand, am coborat ulterior la restaurant bufet sa mancam.

Nu comparam hotelul cu resorturile luxoase din Antalya, dar ca si vacanta de 7 zile se combina relaxarea la plaja si la psicina, spectacolele de seara cu excursiile optionale care sunt unice.

Am vizitat Cairo si Piramidele intr-o excursie de 27 ore, am facut snorkeling in excursie Swimming with Dolphins, am vizitat Giftun Island si am facut safari in desert.

Pentru urmatoarea vacanta in Hurghada, printre cele mai importante excursii, vom alege Luxor si plimbarea cu submarinul!

Recomandari privind alegerea destinatiei Hurghada as putea face pentru simplul fapt ca se poate face plaja in extrasezon – martie, aprilie, octombrie, noiembrie, se poate imbina vacanta la all inclusive cu excursiile optionale in care puteti vizita obiecte turistice importante ca Luxor, Piramide, Cairo, Nil , se poate face snorkeling – foarte multi turisti aleg destinatia numai pentru snorkeling, dar se pot face si alte excursii optionale. Trebuie insa rezervate cu grija, cu zile de pauza intre ele, deoarece unele pot dura peste 20 ore.

Ca moneda puteti pleca cu dolari sau euro,  recomandat sa plecati cu dolari de acasa – ei apreciaza dolarul mai mult, si mai ales bancnotele de 1 dolar oferite ca bacsis.

In concluzie, dupa ce am vizitat Hurghada si Cairo, am inceput sa iubesc mai mult Romania! Insa ne-am reintoarce cu drag, oricand, pentru experientele unice si traditionale pe care le ofera Egipt. 

Acum urmarim o oferta promotionala pentru Sharm el Sheikh.

Sper sa va fi conturat o idee despre Hurghada, si sa o puteti lua in considerare ca destinatie pentru urmatoarea vacanta!

Ultima oferta disponibila: https://www.princesstravel.ro/revelion-hurghada-desert-rose-5-7-nopti-all-inclusive/

 

Rodica Baciu

Agent de turism.