Cauta oferta perfecta

Simboluri masonice, alchimie și mister – Quinta da Regaleira, Sintra

Simboluri masonice, alchimie și mister – Quinta da Regaleira, Sintra

Quinta da Regaleira - Palace Quinta da Regaleira – Palace

Odată pășiți pe tărâmul Portugaliei veți fi probabil impresionați de Lisabona, capitala culturală ce este plină de iz istoric, mai veche chiar și decât Roma. Despre Lisabona voi povesti într-un alt post.

La aproximativ 25 km de Lisabona, răsare pe o colină Sintra – un loc magic declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Sintra este locul unde natura și-a dezlănțuit imaginația reușind să păstreze istoria în aer liber. Este plină de palate ale familiilor regale portugheze sau ale milionarilor excentrici, fiind aleasă de către aceștia destinația preferată de vară din întreaga Portugalie.

Dacă ai închiriat mașină (ceea ce îți și recomand), ar trebui să alegi un traseu mai aparte și să eviți autostrada – traseul duce prin păduri și coline, lăsându-ți privirea să se bucure de malul oceanului Atlantic.

Din Lisabona urmezi autostrada A5 spre Cascais, iar din Cascais urmezi traseul spre Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei) – e foarte important sa treci pe aici în aceeași zi căci este în drumul tău spre Sintra.

Traseu Lisabona - Cabo da Roca - Sintra

De la Cabo da Roca până la Sintra vei urma un traseu magic! Nu ai cum să te încurci, sunt zeci de indicatoare, și oricum este doar un singur drum. (Dacă nu alegi traseul cu mașina, din Lisabona există cursă directă spre Sintra).

Drumul către Sintra – printre coline, deasupra oceanului.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Drumul catre Sintra”]

Ce să faci în Sintra

Odată ajunși în Sintra aveți cinci mari obiective principale de văzut: Palacio Nacional de Sintra – emblema orașului, Parcul și Palatul Național de Pena dar și grădinile lui – este de-a dreptul incredibilă grădina ce se întinde pe hectare întregi, Castelul Maurilor – de unde puteți admira întreaga vedere asupra Sintrei, străduțele din centrul vechi, și nu în ultimul rând misterioasa Quinta da Regaleira – despre care vorbim astăzi.

Quinta da Regaleira – un amalgam de sentimente mistice

quintaregaleira

Nu este necesar să ai cunoștințe ezoterice sau să fii fascinat de misticism pentru a vizita Quinta da Regaleira. Până și un copil de trei anișori s-ar bucura până la extaz de întortocheatele cărări ale acestei locații – deși, pentru cei ce cochetează cu domeniul magic, acest tărâm este de-a dreptul deliric.

Quinta de Regaleira, palatul și împrejurimile sale pe care îl găsiți în apropiere de centrul istoric al orașului Sintra, este un loc rupt din paradis. Grădinile, zidurile, fântânile și toate obiectivele din această locație le puteți găsi pline de verdeață chiar și în plin sezon al iernii – sezon în care vă și recomand să vizitați Portugalia (Lisabona și împrejurimile).

Odată pătrunși pe acest tărâm veți vedea cum răsare, în dreapta voastră, un palat care arată de parcă ar fi bântuit. Este o construcție rafinată, cu finisaje de lux și o capelă fenomenală.

Scurtă istorie

Nu m-a fascinat niciodată istoria, dar este necesar să știți un pic din povestea acestei locații luxuriante și romantică în același timp.

Întreaga construcție a Quinta de Regaleira – din care fac parte palatul, capela și un parc de lux cu lacuri, grote, puțuri, fântâni și nenumărate ascunzișuri – a fost începută în anul 1904 și finalizată în anul 1910. Nu datează de sute de ani, însă rămâne destul de impresionant cât bun gust și ce arhitecți impresionanți existau în acea vreme.

Și mai interesant este că palatul a fost construit până în ultimele zile ale monarhiei portugheze, prinzând la conducere doi mai regi: Carol I și Manuel al II-lea.

Pe acest teritoriu s-au perindat mai mulți proprietari, însă numele i-a rămas de la baroneasa Regaleira. Cel care a transformat construcția în ceea ce ne bucură nou ochii astăzi a fost însă Antonio Augusto de Carvalho Monteiro – un bogat om de afaceri la acea vreme.

Care-i partea interesantă?

Acest misterios Carvalho Monteiro s-a născut în Rio de Janeiro. A moștenit o averea uriașă din partea familiei, avere pe care a reușit să o multiplice vânzând cafea și pietre prețioase în întreaga Brazilie.

A fost un om extraordinar de deștept. A fost inițial etimolog, a obținut o diplomă în drept, apoi și-a dezvoltat setea de cunoaștere a trecutului transformându-se într-un prea bine cunoscut bibliofil.

Cu un bagaj cultural exorbitant, Carvalho a început să își îndrepte atenția către mister – aventurându-se astfel în științele masoneriei, alchimiei și a Cavalerilor Templieri.

Quinta de Regaleira – un loc plin de simboluri

Înainte să ajungi aici, fără a ști o boabă din istoria locului, simți fiori încă de la pronunțarea denumirii: Quinta de Regaleira!

Locul are o încărcătură energetică fabuloasă. Poți simți vibrația naturii cum zburdă pe fiecare parte a corpului tău.

Acest conac a fost visul milionarului de când era mic. S-a retras în Portugalia, Sintra, considerând că aici se emană energii superioare.

Tot ce a construit aici Carvalho a fost inspirație proprie, însă el a fost ajutat de Luigi Manini, un celebru arhitect care i-a proiectat până și mormântul – după atentele instrucțiuni ale lui Carvalho – un adevărat templu masonic. Se pare că între cei doi a existat o legătură puternică, bazată strict pe cunoștințe ezoterice.

În interiorul curții regale există semne și simboluri ale alchimiei, cavalerilor Templieri dar cea mai mare preponderență o au simbolurile masonice.

Luxoasa grădină este considerată a fi un traseu inițiatic doar pentru cei care sunt pregătiți și au cunoașterea mistică foarte înaltă.

Iconografia locului este spectaculoasă la fel și stilurile arhitecturale. Pe măsură ce parcurgi grădina, se presupune că ar trebui să devii mai purificat.

Vei descoperi zeități din diverse culturi, semne masonice, grote misterioase  dar și lacuri unde ar trebui să înoate lebede albe dacă ai avut norocul să fii inițiat.

Cea mai interesantă construcție din Quinta de Regaleira – Fântâna inițiatică

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Fantana initiatica – Quinta da Regaleira”]

Deosebit de interesantă, această fântână se afundă în pământ până la 27 de metri. Pentru a ajunge jos este necesar să cobori nouă niveluri de scări, ceea ce reprezintă din nou o semnificație mistică: cele nouă ceruri și cele nouă cercuri ale iadului.

Acest turn reprezintă simbolic legătura dintre cer și pământ. Dacă urci spre lumină – înaintezi spre viață și cunoaștere, pe când, dacă alegi să cobori scările spre întuneric – conștientizezi legătura cu pământul, acolo unde ne întoarcem cu toții.

Există în grădină o pădure sumbră în care dacă pătrunzi simți că ți se solicită o tăcere introspectivă, ca mai apoi să vezi din nou răsărind turnul palatului și frumoasa vedere spre munte.

IMG_1097

Quinta de Regaleira este o adevărată oază de liniște. O experiență de nedescris în cuvinte.

Dacă ajungi în Portugalia, fă tot posibilul să ajungi în Sintra și nu rata acest loc magic.

Mai multe imagini de la Quinta de Regaleira

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Quinta Regaleira – Curtea”]