Cauta oferta perfecta

IMPORTANT GRECIA – Testul Covid obligatoriu pentru calatoriile cu masina!

IMPORTANT GRECIA – Testul Covid obligatoriu pentru calatoriile cu masina!

Comunicat oficial MAE.

Conform informatiilor comunicate in mod oficial pe www.mae.ro, incepand cu ziua de Miercuri  15 Iulie ora 06:00 (si nu 14 Iulie cum comunicasera initial autoritatile elene), toti cetatenii straini care intra in Republica Elena (Grecia) pe cale rutiera in scop turistic, sunt obligati sa prezinte un test molecular cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de oreinainte de calatorie.

In caz contrar, nu le va fi permisa intrarea pe teritoriul Greciei.

 

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

Autoritatile elene subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene.

 

Aceasta noua reglementare NU se aplica calatoriilor cu avionul.

 

Prezentarea acestui test nu exclude obligatia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testarii aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

 

Totodata, conform informatiilor comunicate public de autoritatile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, platforma electronica https://travel.gov.gr/#/   care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă pana marți, 14 iulie, ora 00.01pentru intrarea in Grecia pe cale rutiera.

Astfel, cetatenii romani care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Republica Elena prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat pana la acest moment vor trebui sa isi reprogrameze calatoria incepand cu miercuri, 15 iulie.

Procedura completarii formularului PLF pe platforma https://travel.gov.gr/#/, ramane valabila pentru toti turistii straini indiferent de tipul de transport utilizat (aerian, naval, terestru).

 

Aceasta procedura prevede ca la finalizarea completarii formularului/chestionarului se va primi pe email o confirmare de completare. Ulterior, se trimite un cod QR de catre autoritatile grecesti.

Turistii trebuie sa aiba acest cod QR salvat pe telefon/printat astfel incat sa il poata prezenta la controlul vamal, la sosirea in Grecia. In cazul in care turistii nu au formularul electronic completat, se aplica o amenda de 500 euro/pasager.

Princess Travel Romania nu este raspunzatoare pentru regulile impuse de catre guvernele tarilor si informatiile de mai sus.

Pentru mai multe detalii va rugam sa verificati in sursele avizate ale ambasadei/consulatelor. Aceasta indicatie este valabila pentru toate tarile.

 

Mai multe informatii despre calatoriile in Europa puteti gasi si aici: https://reopen.europa.eu/en